Bonsai and tea Magazine, Slovakia - You are welcome!

www.e-bonsai.eu     www.e-tea.eu    www.bonsai-slovakia.sk

Témy článkov
Témy článkov

KONTAKT
Objednajte si ucelenú sadu magazínov
Zaujímavé články
- o bonsajoch
- o čaji
- o suiseki
- o výstavách
- bonsajová škola
- o bylinách
- o ľuďoch
- z ciest
- čajovňa
  dobrých detí

- ostrov čaju
- čajovne sveta
- o keramike

titulka-kniha-caj1.jpg (15515 bytes)

kniha-bonsai-slovakia.jpg (17820 bytes)

Kusamono - špeciál magazínu Bonsaj a čaj - Bonsai and Tea Magazine, Slovakia

Objednávky:
www.e-tea.eu

Magazín BONSAJ A ČAJ online

Články o čaji
Články o čaji

Čaje si môžete objednať v našom zásielkovom predaji na www.e-tea.sk

Vtáčia kanvička

“VTÁČIA” KANVIČ KA

    Takáto japonská čajová kanvička nám pripomínala malého vtáčika v dlani. Aj hriala nás rovnako. Slúži na prípravu kvalitných listových alebo lámaných japoských čajov (Gyokuro, Senča, Banča, Konača...). Je veľmi praktická, vhodná na prípravu viacnálevových čajov aj pre niekoľko hostí, hoci nie je veľmi veľká. V Japonsku v takejto kanvičke >>>                                                                  

nepal, kathmandu
HIMALÁJSKE ČAJE  - NEPÁL

   Vôňa čaju inšpirovala autorov mnohých kníh, ale o nepálskych čajoch sa toho doteraz veľa nenapísalo. Zostávajú tajomné ako samotná krajina pod Himalájami. Hoci indické čaje dopestované na vysokohorských plantážach v neďalekom Dárdžilingu patria medzi najslávnejšie na svete a znalci čaju sú ochotní za najlepšie z nich zaplatiť nevídané sumy    >>>

Himalájsky čaj
HIMALÁJSKE ČAJE - ŠTYRI ZBERY ROČNE

Jarný zber 1st Flush: 
   Keď skončí v Himalájach zima a posledné mierne prehánky zmáčajú pučiace mladé lístky čajových kríčkov, začína sa jarný zber. Trvá od konca februára do polovice apríla. Kríčky sú oddýchnuté a z ich lístkov sa pripravuje ľahký svetlý čaj zlatistej farby a delikátnej vône. Je jemný, a preto je veľmi vhodný    >>>

Čajové plantáže nepálu
ČAJOVÉ PLANTÁŽE NEPÁLU

Najlepšie nepálske čajové plantáže sa nachádzajú na juhozápadných svahoch legendárnej Kančendžengy v tesnej blízkosti slávnych čajových plantáží v indickom Dárdžilingu. Oproti nim majú momentálne niekoľko výhod. Plantáže v Dárdžilingu zostarli a prišiel čas vysádzať nové čajové kríčky, ktoré prinesú prvú bohatú úrodu čajových lístkov až po niekoľkých  >>>

Himaláje z vesmíru
BLAHODÁRNE ÚČINKY HIMALÁJSKYCH ČAJOV NA ZDRAVIE ČLOVEKA

Himalájske čaje dopestované v čistom prostredí veľhôr, ktorých lístočky majú dostatok času na dokonalé vyzretie a rozvoj liečivých silíc, pôsobia na telo človeka po každej stránke blahodarne.
Spomeňme si aspoň niektoré z ich    >>>

pu_s_2.jpg (10018 bytes)
PCHU-ER, najstarší čaj Číny

   Čaj Pchu-er je naozaj veľmi špecifický  a s inými čajmi ťažko zameniteľný najmä vďaka svojej čudnej zemitej, až zatuchlej chuti. Tak prečo sa teší takej obľube  už temer dvetisíc rokov a záujem oň zo dňa na deň rastie? Prečo sa mu dnes venuje toľko pozornosti a ľudia, ktorí chcú byť svieži, krásni a zdraví, si ho spolu so zelenými čajmi zaraďujú      >>>

pu_s_3.jpg (8027 bytes) PESTROSŤ DRUHOV ČAJU PCHU-ER

Sypaný čaj Pchu-er má lístočky zemitej hnedošedej farby a vôňu pripomínajúcu jarnú oráčinu. Je vhodný na rôzne kúry.
   Pripravíme si ho zaliatím kopcovitej lyžičky čaju asi 3 dcl vriacej vody a lúhovaním 5 minút.
   Zaujímavý je aj druhý nálev - čajové lístočky skôr, ako vychladnú, zalejeme ešte raz vriacou vodou a
   >>>

pu_s_1.jpg (7393 bytes)
PCHU-ER A NIEKOĽKO ZAUJÍMAVÝCH RÁD

Nuo-šan Pchu-er
    Pre začiatok je vhodné vyskúšať sypané listové typy čaju Pchu-er, napríklad z hôr Nuo-šan, ktoré sú jemnejšej chuti, ako čaje lisované. Je to najlepší spôsob, ako si nájsť cestu k jedinečnej a veľmi špecifickej chuti čaju Pchu-er.  Vhodné je i niekoľkonásobné lúhovanie čaj   >>>

castlet5.jpg (8647 bytes)

CASTLETON - DARJEELING - SKVOST ZO STRECHY SVETA

Pod hradbou Himalájí dozrievajú vo vysokých nadmorských výškach a čistom vzduchu čaje mimoriadnej kvality. K najznámejším a najkvalitnejším pestovateľským oblastiam patrí indický Dárdžiling (Darjeeling) ležiaci na severe Indie v západnom Bengálsku pod treťou najvyššou horou sveta, nádhernou Kančendžengou (8586 m) >>>

Bonsai and Tea Magazine, Slovakia -  No. 1

Bonsai and Tea Magazine, Slovakia -  No. 2

Bonsai and Tea Magazine, Slovakia -  No. 3

Bonsai and Tea Magazine, Slovakia -  No. 4

Bonsai and Tea Magazine, Slovakia -  No. 5

Bonsai and Tea Magazine, Slovakia -  No. 6

Bonsai and Tea Magazine, Slovakia -  No. 7

Bonsai and Tea Magazine, Slovakia -  No. 8